Hjem Om meg
av Marianne

Hei, jeg er Marianne Sæbø (44)

I 2018 kunne jeg kalle meg selv normalvektig etter over 20 år i kategorien “alvorlig fedme” på BMI-skalaen. Denne bloggen handler mest om det som skjer etterpå.  Her samler jeg inspirasjon, ord, erfaringer og verktøy som jeg plukker med meg underveis. For jeg nådde riktignok mål(vekt). Det var imidlertid bare starten. Reisen og endringen fortsetter. 

Les om hvorfor jeg valgte «Ustoppelige meg» som navn på denne bloggen.

Marianne Sæbø Spis deg fri

Les mer om min Spis deg fri-reise her

Marianne Sæbø Spis deg fri

Historien min basert på et innlegg fra min gamle blogg, mybrightlines.net

Jeg har strevd med overvekt (og fedme) siden tidlig i 20-årene. Nå er jeg 44 år gammel.

Jeg har gått opp og ned de samme kiloene et utall ganger, forsøkt de fleste slankekurer og dietter som er tilgjengelig (og brukt mye penger på kurs, PT, trening, kurer og bøker). Alt til ingen nytte.

I over 20 år brukte jeg utenkelig mye energi på hva jeg hadde spist, burde ha spist og hva jeg skulle spise framover (gjerne fra og med neste mandag selvfølgelig).  På å bebreide min sviktende viljestyrke, mine manglende resultater og mine mange mislykkede forsøk. Og uansett kur og metode har jeg alltid vært en som går SAKTE ned i vekt.

Min høyeste vekt var sommeren 2014. Da veide jeg ca. 104 kg. Ved hjelp av lavkarbo (i flere faser) stabiliserte jeg så vekten rett under 100-tallet. I 2014 fant jeg sågar «zero carb» og spiste kun kjøtt (helt sant) et helt år. Da touchet jeg såvidt det var innom 80-tallet på vekta en kort periode. Ikke overraskende kanskje, men jeg ble til slutt helt utmattet av «zero carb» og gikk over til å spise «normalt» igjen med tilhørende ekstra kilo som takk.

Sommeren 2017 undersøkte jeg kostnader til Gastric Bypass. Jeg tenkte at det måtte være neste steg for meg. Det eneste jeg ikke hadde forsøkt. Jeg bestemte meg imidlertid for først å gi meg selv et siste år til å få orden på vekten på egen hånd.

Av en eller annen grunn kom jeg på at jeg for lenge siden hadde lest en Aftenposten-artikkel med Irina Lee hvor hun snakket om sitt  kosthold (husker jeg syntes det virket noget ekstremt). Jeg googlet meg fram til artikkelen (du kan lese den her). Jeg tok «The Susceptibility Quiz» (og fikk toppscore, dvs. 10). Og jeg bestilte boken «Bright Line Eating» av Susan Peirce Thompson.

Jeg leste boken på to dager. Ofte med tårer i øynene og med gåsehud, når den ene brikken etter den andre falt på plass.

Jeg startet 29.juli 2017.

10 måneder senere var jeg kommet innen normalkategorien på BMI-skalaen (jeg startet i fedme, kategori 2).

Siden juni 2018 har jeg jobbet med å vedlikeholde og stabilisere vekten. Det er en livslang reise. Og det er primært det denne bloggen vil handle om. Nye vaner er etablert. Mye hardt arbeid er lagt ned og det ligger der som et solid fundament for resten av denne reisen.

Siste innlegg fra bloggen